Advertise Here

Despre infertilitate, despre cum o putem invinge, despre femei si minunile lor

- Another Blogger Blog's

Experienta infertilitatii este diferita de la o persoana la alta. Cand partenerii au pareri diferite despre capacitatea lor de a procrea apar sentimente de izolare si singuratate. Este important sa fiti constienti de aceste diferente pentru a va putea intelege mai bine unul pe celalalt. Cand vine vorba de infertilitate, barbatii trebuie sa lupte pe doua fronturi: incercarile de a avea copii si grija fata de partenera. Barbatii sunt programati genetic sa ucida dusmanul si sa aiba grija de femeie, iar acest ideal ii face sa incerce continuu ca rezolve problema. In plus, societatea invata barbatii ca trebuie sa fie puternici si sa nu-si exprime sentimentele. Astfel, singurul sentiment pe care au voie sa-l arate este furia. Pe de alta parte, regulile sociale, le dau voie femeilor sa-si exprime o gama larga de sentimente. Ele pot sa planga, sa discute despre durerea pe care o simt. Femeile pot sa se concentreze asupra incercarilor de a avea copii, fara sa isi faca grji si pentru partener. De multe ori, femeile vor doar sa vorbeasca despre infertilitate, fara sa astepte raspunsuri sau tratamente. La barbati, sentimentele si gandurile raman personale. Atunci cand decid sa discute, ei discuta despre ce trebuie facut, despre cum se poate rezolva problema.

Este important sa cunoastem aceste diferente. Nu trebuie sa ghicesti ce vrea sau de ce are nevoie partenerul, trebuie sa-l intrebi. Aminteste-ti ca "a intelege nu inseamna a fi de accord". Nu incerca sa-ti faci partenerul sa simta ce simti, incearca sa-l faci sa inteleaga ce simti tu. Acesta e secretul pentru a avea o casnicie puternica.

Intimitatea

Infertilitatea e o mare amentintare la adresa intimitatii unui cuplu. Adesea, a face dragoste este egal cu a face copii. Daca infertilitatea persista, sentimentul esecului poate invada viata sexuala, raportul sexual amintind mereu de ceea ce nu se intampla.

In plus, unele tratamente pot mari dimensiunea ovarelor, ceea ce face ca actul sexual sa devina dureros, si uneori chiar interzis. Amintiti-va ca intimitatea inseamna mai mult decat un raport sexual. Unele cupluri uita sa-si exprime afectiunea, fiecare din parteneri presupunand ca celalalt ii cunoaste sentimentele. In timpul tratamentelor pentru fertilitate este foarte important sa-ti arati afectiunea fata de partener si sa-i spui ce simti pentru el. Va este de ajutor daca din cand in cand uitati de tratamente si va rezervati timp doar pentru voi. Amintiti-va ca sunteti impreuna pentru calitatile pe care le-ati vazut unul la celalalt si nu pentru a avea copii.

Durerea

De multe ori, societatea nu recunoaste durerea produsa de infertilitate, desi ea este resimtita de toti cei care au aceasta problema. Fiecare ciclu care trece fara a obtine o sarcina inseamna o noua moarte a sperantelor si viselor. Ca si alte pierderi, aceasta provoaca durere, dar o durere ambigua pentru ca nu ai pierdut nimic din ce aveai deja. Uneori primul pas pentru a uita de durere este sa recunosti ca aceasta durere exista si ca se face simtita la fiecare test de sarcina negative sau la fiecare menstruatie care incepe.

Fiecare dintre parteneri resimte durerea in mod diferit. Fiti sinceri cu voi insiva si decideti impreuna ce aveti de facut pentru a vindeca dezamagirile. Multi pacienti recurg la ajutorul psihologilor care au mai lucrat cu cupluri infertile.

Depresia

Aparitia unei depresii este normala atunci cand suferi. Multe cupluri se tem ca nu vor mai fi niciodata fericite. Puterea de a discuta despre dezamagire si despre pierderea suferita poate atenua depresia. Adesea cuplurile se asteapta sa revina la normal mai repede decat este posibil. Pur si simplu nu se poate sa fii din nou fericit a doua zi dupa un test de sarcina negativ sau dupa un avort. Dar daca depresia dureaza mult, trebuie sa cereti ajutorul unui specialist, pentru ca uneori depresia este asociata cu boli fizice si slabiciune. Uneori este nevoie sa renuntati la tratamentul infertilitatii si sa faceti un tratament impotriva depresiei.

Resemnarea

Resemnarea poate aparea in momente diferite in functie de particularitatile fiecarui cuplu. Pentru ca astazi exista atat de multe tratamente la indemana noastra, ne este imposibil sa ne oprim pana nu le-am incercat pe toate. Nu exista un moment in care orice cuplu trebuie sa opreasca tratamentul. Cei doi parteneri trebuie sa decida impreuna, dupa ce discuta despre sperantele si asteptarile lor.

Odata ce ati decis ca ati incercat tot ce se putea si ca a venit momentul sa va opriti, trebuie sa scapati de durerea pe care o veti simti. Suferinta care dispare pana la urma va lasa loc resemnarii. Multor persoane le vine mai usor sa observe efectele negative ale infertilitatii si uita toate lucrurile pozitive pe care le-au invatat. Trebuie sa largiti definitia succesului pentru a va putea bucura de aspectele pozitive. Multe cupluri sunt mai unite si au relatie mai buna din cauza infertilitatii. Luptand impreuna, veti fi fortati sa descoperiti noi metode de a comunica, iar daca infertilitatea este prima criza prin care treceti, veti invata sa treceti prin greutati ca o echipa adevarata. Toate acestea va vor ajuta in anii care urmeaza. Nu suntem programati sa stim cum sa suportam suferinta. Doar simtind dezamagirea si durerea, putem invata cum sa le suportam.

In sfarsit, goana dupa fertilitate ne ajuta sa apreciem mai mult aspecte ale vietii pe care in mod normal le-am neglija. Cuplurile care s-au luptat cu infertilitatea, nu mai iau viata ca pe ceva care vine de la sine. Celor care reusesc intr-un final sa aiba copii, statutul de parinti le ofera bucurie nebanuite. Infertilitatea ne ajuta sa ne bucuram de viata, sa traim momentul, deoarece ne invata ca viitorul nu poate fi intotdeauna controlat.

2 comentarii:

Benita spunea...

Nu voi înceta niciodată să împărtășesc această mărturie pentru că acum sunt o femeie complet fericită, am suferit peste 8 ani de căsnicie când nu am putut rămâne însărcinată pentru soțul meu, apoi am început să fiu disperată din cauza presiunii mamei mele în- legea, si o prietena de-a mea m-a indrumat catre dr. Dawn acuna care a ajutat-o, i-am explicat totul Dr. Dawn acuna pe Whatsapp si mi-a promis ca ma va ajuta, mi-a dat niste instructiuni care am facut totul perfect, scrisoarea de 3 saptamani ea mi-a cerut sa merg la spital la test spre surprinderea mea, doctorul a spus ca sunt insarcinata in 1 saptamana, dar chiar acum am copilul meu frumos, ea a ajutat si pe 3 prietene ale mele, totul datorita doctorului Dawn acuna, contactati-o pe Whatsapp daca aveti orice dificultate va asigur un rezultat perfect,
*Daca vrei sa ramai insarcinata.
*Dacă vrei să te reîntâlnești cu soțul tău.
*Dacă vrei să-ți întorci iubitul.
*Dacă vrei să atragi un nou amant.
*Dacă ai nevoie de putere spirituală.
*Dacă vrei să reziste mult în pat.
*Dacă doriți să măriți dimensiunea penisului.
*Dacă doriți să opriți avortul spontan.și e.t.c.
Contactați-o Whatsapp: (+2348032246310)
E-mail ( dawnacuna314@gmail.com )

Tariff spunea...

Bună ziua, deoarece vrei să citești acest lucru, știi că problemele tale sunt rezolvate pe jumătate dacă poți lua măsuri în privința lor, deoarece este o femeie spirituală puternică, numită Dr. Dawn acuna, pe care am întâlnit-o citind un articol online, ea m-a ajutat cu un vraja care l-a readus pe sotul meu dupa ce sotul meu m-a parasit de peste 8 luni, ea a facut o vraja care m-a ajutat sa ramana insarcinata pentru sotul meu si acum avem 2 copii frumosi, acum viata mea de cuplu merge perfect bine, ce sa mai cer .... ai o problemă pe care vrei să o rezolvi?

*Daca vrei sa ramai insarcinata.
*Dacă vrei să te împaci cu soțul tău.
*Dacă trebuie să vindeci orice fel de boală.
*Dacă doriți să opriți avortul spontan.
Și mulți alții, zori acuna te va uimi cu marile ei Puteri. contactați-o pe whatsapp: {+2348032246310}
E-mail: { dawnacuna314@gmail.com }

Trimiteți un comentariu