Advertise Here

Despre infertilitate, despre cum o putem invinge, despre femei si minunile lor

- Another Blogger Blog's


Vitex agnus castus, (cunoscut si ca fructul castitatii, piperul calugarului sau mielarea) este cunoscuta inca de pe vremea lui Hippocrate. Aceasta planta stimuleaza glanda hipofiza, care controleaza hormonii sexuali, inclusiv progesteronul.

Vitex poate regal ciclul menstrual, ajutand atat in cazul sangerarilor excesive, cat si in cazul menstruatiilor prea dese. De asemenea, poate vindeca amenoreea si sangerarile intre menstruatii.

Vitex este folosita cu success si pentru problmele associate cu menstruatia: tensiune si acne premenenstruala, constipatia, retentie de lichide, insomnie si migrene. Poate fi de ajutor si in cazul problemelor pshihologice, precum pofta de dulciuri, anxietatea, depresia.

S-a observat ca Vitex functioneaza prin stimularea productiei de hormone lutieinizant si prin inhibarea productiei de hormone foliculo-stimulator, ceea ce are ca rezultat un nivel crescut de progesteron si un nivel mai echilibrat de estrogen.

La mamele care alapteaza Vitex, imbunatateste producerea laptelui. Rezultatele cele mai bune se obtin daca se foloseste aceasta planta in primele 10 zile dupa nastere. S-a descoperit ca Vitex agnus castus echilibreaza nivelul de prolactina (hormonal asociat cu producerea de lapte). Destul de interesant este faptul ca poate sa reduca nivelul de prolactina la femeile care nu alapteaza si care au cicluri neregulate.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu